Wat is de schoenmaat van mijn baby?

Lees hieronder ons stappenplan om de schoenmaat van je baby te bepalen. Want het kan lastig zijn om te bepalen welke schoenmaat je baby heeft. Elk babyvoetje is anders. Gelukkig kan je zelf met een lineaal of rolmaat gemakkelijk het babyvoetje opmeten.  We leggen je hieronder uit, hoe je het opmeten van babyvoetjes goed kan doen en welke maat babyslof daarmee de juiste is.

Baby schoenmaat meten. Hoe doe ik dat?

Om te bepalen welke schoenmaat voor je baby het meest geschikt is meet je het voetje van je kindje op. Dit doe je met een liniaal, van hiel tot uitgestrekte (grote)teen. Zorg dat het voetje zo plat mogelijk is om de maximale maat te kunnen bepalen. Dit doe je door het kindje te laten "staan", of met je platte hand onder de voet te steunen.
 
Tel bij deze maat ongeveer 0,5 cm tot 1 cm op en dan dan weet je de schoenmaat van je baby. Het slofje moet iets groter zijn dan de werkelijke voetmaat, zodat de voetjes de ruimte hebben om te groeien. Laat je baby nooit te krappe schoentjes of slofjes dragen, dit zorgt voor vervormingen van de voet!

Stappenplan voor het bepalen van de schoenmaat bij baby's:

  1.  Trek een rechte lijn, langer dan de voet op een stuk papier. Als je een babyvoetje meet, kan het makkelijker zijn om het papier tegen de voet te houden.
  2. Leg het papier op een plat oppervlak.
  3. Zet een streepje op de lijn bij het puntje van de langste teen en de achterkant van de hiel.
  4. Herhaal stap 1-3 voor de andere voet.
  5. Meet nu de afstand tussen beide streepjes. Neem de langste afstand en tel hier ongeveer 0,5 - 1 centimeter bij op.
  6. Bekijk het aanbod babyslofjes, kies een leuk paartje!!
  7. Gebruik de omrekentabel bij het betreffende slofje (in productomschrijving) om de juiste schoenmaat te bepalen.