Wat is de schoenmaat van mijn baby?

Foto

Het kan lastig zijn om te bepalen welke schoenmaat uw baby heeft. Elk babyvoetje  is weer anders maar gelukkig kunt u dit zelf met een lineaal of rolmaat gemakkelijk meten. Let wel op dat er afwijkingen kunnen zijn tussen verschillende merken wat betreft de maat babyslofjes. Het beste kunt u uitgaan van het aantal centimeters als dit bij de maat staat vermeld.

 

Baby schoenmaat meten. Hoe doe ik dat?


Om te bepalen welke schoenmaat voor uw baby het meest geschikt is meet je het voetje van je kindje op. Dit doe je met een liniaal, van hiel tot uitgestrekte (grote)teen.
Tel bij deze maat ongeveer 0,5 cm tot 1 cm bij op en u heeft de juiste maat. Het slofje moet iets groter zijn dan de werkelijke voetmaat, zodat de voetjes de ruimte hebben om te groeien. Laat uw baby nooit te krappe schoentjes of slofjes dragen!

Of volg de volgende stappen voor het beste resultaat:
    1. Trek een rechte lijn, langer dan de voet op een stuk papier.
    2. Leg het papier op een plat oppervlak. Als u een babyvoetje meet, kan het makkelijker zijn om het papier tegen de voet te houden.
    3. Zet een streepje op de lijn bij het puntje van de langste teen en de achterkant van de hiel.
    4. Herhaal stap 1-3 voor de andere voet.
    5. Meet nu de afstand tussen beide streepjes. Neem de langste afstand en tel hier ongeveer een centimeter bij op. Gebruik nu de omrekentabel om de juiste schoenmaat te bepalen.