javascript is hier vereist om sommige functies correct te laten werken.

  • Juiste maat bepalen? Klik hier

  • gratis verzending vanaf €45,- in NL

  • voor 18 uur besteld, zelfde dag verzonden

Winter must haves voor baby's

6 Winter Must haves

Buiten daalt de temperatuur naar het vriespunt. Dit maakt dat we goed moeten nadenken wat we onze kinderen aantrekken, zodat ze warm blijven. Op de fiets, in de draagzak of in de kinderwagen. Kindjes zitten stil, terwijl jij in beweging bent. Dit maakt dat kindjes het buiten nog kouder hebben, dan wij. Houdt hier rekening mee bij het aankleden van je kleintje. Dit geldt voor zowel binnen als buiten. En voor baby’s in het bijzonder. Ons advies is daarom je kleintje nét wat warmer aan te kleden dan je eigen outfit.

Naast warme kleertjes en een dikke jas of gevoerd winterpak, hebben wij een lijstje gemaakt van fijne winter accessoires die je kleintje helpen lekker warm te blijven.

 

6 Winter must haves:

1: Wikkeldoek

Een pasgeboren baby heeft nog moeite met het vasthouden van de lichaamstemperatuur. Dit maakt dat we je baby extra moeten helpen, zichzelf warm te houden. Een fijne wikkeldoek is de uitkomst! Want hierdoor kan je jouw baby de hele dag in een boxpakje blijven (want een baby omkleden voor een slaapje is niet ideaal). Ook als ze in bed gaan of er weer uit komen. Wikkel je baby in een wikkeldoek, dat geeft niet alleen warmte, maar ook geborgenheid. Geborgenheid is (naast een fijne temperatuur en andere basis behoefte) heel belangrijk voor je pasgeboren baby. Want buiten de buik, in de grote koude mensen wereld, is een warm geborgen nestje prettig.
Ons advies is om goed te kijken naar welke wikkeldoek je aankoopt. Een ademende stof die zacht en comfortabel is, is heel belangrijk. Kies daarom voor bijvoorbeeld een wikkeldoek van Bamboe stof. Deze zijn naast duurzaam, ook warmte regulerend, ademend, zacht én nemen veel vocht op. Dus gebruik je de doek ook voor het afdrogen na een badje? Dan is een bamboe wikkeldoek multifunctioneel. De wikkeldoeken van Bamboom en Sophies Favorites zijn een goede keus. Want naast de fijne kwaliteit van deze twee merken, zijn de designs van de duurzame wikkeldoeken van Sophies Favorites niet alleen uniek, maar ook handgemaakt in Nederland. De unisex wikkeldoeken van Bamboom zijn heerlijk voor na het badje. Ze zijn super zacht, warm en nemen veel vocht op.

babyslofjes winter must have


2: Babyslofjes

Wat heb jij aan je voeten als je in huis rondloopt? Of als je naar buiten gaat? Ik gok dat het antwoord sloffen binnen en schoenen buiten is. Vooral in de winter moeten we (ook binnen) harder ons best doen om warm te blijven. Sloffen aan je voeten helpen daarbij! Dit geldt ook voor je baby. Kruipt je baby al over de koude vloer? Of ligt je kleintje nog stil in de box? In beide gevallen heeft jouw baby ook meer moeite met zichzelf warm houden. Helemaal wanneer ze op de koude grond spelen. Ons advies is om óók binnen je baby slofjes aan te trekken. Ga je naar buiten met je baby? In de draagzak, kinderwagen, op de fiets? Je baby zit of ligt altijd stil en krijgt het daardoor extra snel koud. Jij beweegt en maakt jezelf daarmee warm. Dat doet je kleintje niet. Zorg dus dat de warmte niet via de voetjes weggaat. Kijk eens naar warme bonte slofjes of gevoerde slofjes, of juist naar katoenen babyslofjes van Baby’s Only voor de eerste 6 maanden. Of kijk gewoon eens rond in ons enorme aanbod leren babyslofjes voor jongens en babyslofjes voor meisjes. Leren babyslofjes, met suede antislip zool. Lekker warm, ademend en door het model blijven ze goed zitten!

Ewers antislip sokken


3: Antislip huissokjes

Wil jouw baby geen slofjes aan? Of is jouw kindje inmiddels te groot voor de babyslofjes (gaat tot maat 20). Glijden de kids voortdurend uit op hun sokken in huis? Vraagt het kinderdagverblijf of de oppas om slofjes? De Ewers Antislip sokken, ook wel huissokken of slofsokken genoemd, zijn ideaal om je kindje toch warmte en comfort aan de voetjes te bieden. Zonder dat ze enorme sloffen aan moeten. En door de antislip zool is uitglijden ook verleden tijd. Velen ouders gaan je voor, Ewers antislipsokken zijn de oplossing voor koude voeten en uitglijden tijdens het spelen. Tip van andere ouders: koop meerdere paren. Want een paar voor thuis, voor de opvang, bij oma & opa en een paar voor in de wasmand is toch erg praktisch. Slofjes.nl heeft ontzettend veel printjes en effen kleurige sokken in de trend kleuren van vandaag. Van maat 17 tot maat 30, huissokken voor jongens en slofsokken voor meisjes. Bekijk snel het aanbod, want de maatjes gaan mega hard!



Druppies regenlaarzen

4: Regenlaarsjes

Binnen spelen op de babyslofjes of antislip sokken is natuurlijk heerlijk. Maar er is niets leuker dan buitenspelen, in de plassen stampen en door de bossen struinen of op het strand uitwaaien. Houd de kinderschoentjes netjes en zorg dat je kind regenlaarzen aantrekt met het vieze weer. Kinder regenlaarsjes zijn er natuurlijk in ontzettend veel modellen, kleuren en kwaliteiten. Maar let wel op een aantal dingen, zodat het draagcomfort voor je kind goed is en ze daarmee de laarsjes ook graag aandoen. Let op een profielzool om uitglijden te voorkomen. Kies voor een natuurrubber. Daarmee is de kans op scherpe randjes rondom de kuit klein en is de schacht flexibel, zodat lopen gemakkelijk gaat. Denk ook na over de voering. Kies je voor gevoerde winterlaarsjes of voor een gewone regenlaars, die ook in de zomer of het voorjaar mee kan naar de camping. De kinderregenlaarsjes van Druppies en Grech & Co zijn van mooie kwaliteit natuurrubber en daarmee altijd een goede keus. Druppies heeft een Winterboot lijn met gevoerde regenlaarsjes die gelijk dienen als snowboot… mochten we sneeuw krijgen deze winter! Maar kijk ook eens naar de Grech & Co laarsjes die in het voorjaar en de zomer ook helemaal leuk staan onder een korte broek bij de jongens of onder een jurkje beide de meisjes!

Warme baby muts winter

5: Muts sjaals en handschoenen

Een fijne muts, sjaal en handschoentje is natuurlijk een schot voor open doel. Jij en ik weten maar al te goed dat deze 3 winter items je kleintje lekker warm houden. Maar heb je ook wel eens stil gestaan bij de kwaliteit van deze winter must haves? Want een kriebel sjaal of kriebel muts wordt al snel uit gedaan en een handschoen met vingers is onmogelijk aan te trekken bij een baby. Let daarom goed op de kwaliteit van de wintermuts, sjaal en wandjes. Onze tip is dan ook om te kiezen voor een (gebreide) katoenen muts en sjaal. Katoen kriebelt niet, wol kriebelt wel. De wintermutsjes van Baby’s Only zijn niet alleen van katoen, maar ook nog eens gevoerd met een zachte Teddy stof. Deze gevoerde wintermutsjes van Baby’s Only Soul zijn leuk te combineren met de bijbehorende sjaal en wandjes. Super schattig en in prachtige unisex kleuren. Kies je toch voor een stoerder model en is je kleintje al voorbij de eerste verjaardag? Dan zijn de beanie mutsjes van Baby Dutch in hippe winterkleuren stoer en unisex.

Ewers maillot thermo
6: (Thermo) maillots

Maak elk outfit af met een goede maillot. Blote benen zijn in de winter natuurlijk geen optie. En jouw jurkjes-meisje wil natuurlijk alleen jurkjes en rokjes aan. Ewers heeft ontzettend fijne maillots. Shop ze met een leuke rib of met een glitterdraadje erin, maar in het bijzonder wil ik je adviseren thermo maillots in huis te halen. Want  een maillot is niet heel warm en een thermo maillot biedt dan precies de uitkomst!
De thermo maillot is tevens een must have in de kledingkast van de jongens. Want is het buiten koud, dan is een thermo maillot onder de broek heel fijn. Dus koop ook zeker een thermo maillot voor jongens!
De Ewers maillots hebben een brede elastische boord waardoor hij goed blijft zitten en zijn gemaakt van super kwaliteit garen! Let wel op: Ewers valt erg groot. Dus koop zeker 1 of misschien we 2 maten kleiner!

We hopen dat deze 6 Winter Must Haves je tot inzichten heeft gebracht of een idee heeft gegeven. Want wij houden van blije warme kindjes.

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe blogs, aanbiedingen en andere nieuwtjes? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op je bestelling: JA, SCHRIJF MIJ IN VOOR DE NIEUWSBRIEF!

 

Laat een reactie achter